Före- och efterbilder,  Styling

Vackra lockar i ett långt hår

Förra veckan hade jag en vacker tjej med ett långt, tjockt och rakt hår på besök i salongen. Hon skulle följa med sin mamma på ett stort event i Stadshuset och ville ha håret lockigt. Det är en utmaning att göra ett så jämnlångt hår lockigt och att få lockarna att hålla hela kvällen. För att få vackra lockar i ett långt hår krävs det tid och bra produkter.

Allra först måste man vara säker på att håret är helt torrt innan man börjar locka håret med en stylingtång. Om håret är det minsta fuktigt så kommer lockarna att hänga ut sig. Fukt är stylade lockars värsta fiende…

Jag tog slinga för slinga som jag sprayade med Oribes Soft Lacquer Heat Styling Spray (som innehåller både ett ordentligt värmeskydd och en ett typ av socker som smälter av värmen och ger nästan en konstgjord, lackad känsla på håret innan du kammat ut lockarna) för att sedan locka varje slinga med HH Simonsens heat styler.imageNär jag systematiskt lockat hela hennes hår med början i nacken för att sedan avsluta uppe på hjässan så sprayade jag håret med Oribes Imperméable Anti-Humidity Spray. En spray som fixerar håret i den nya formen och effektivt håller fukten borta.

Oribes fantastiska sprayer...

När lockarna svalnat borstade jag håret noga. Därefter plockade jag med fingrarna fram och separerade lockarna igen i en mjukare lockighet än innan borstningen…

Vilket hårsvall hon fick… :-)

Så här gjorde jag vackra lockar i ett långt hår...

%d bloggare gillar detta: