Allmänt,  Träning och kost

Dags att ta tag i kosten och träningen igen…

Nu är det dags att få upp motivationen för att kunna ta tag i kosten och träningen igen…

I januari startade jag min resa mot beachformen och efter en månad hade jag tappat fem kilo och minst lika många centimetrar i midjan. Lite för ivrig och lite för trött i kroppen, fick jag då en inflammation i min axel som hängde sig kvar i över en månad och därefter en ordentlig förkylning med hosta som varade i två veckor…suck.

Tyvärr sjönk motivationen till botten och med det mitt nyttiga kosttänk som gick över i en diet bestående av ett oregelbundet intag av för mycket bröd och godsaker utan någon som helst träning.

Men nu är det dags att ta tag i kosten och träningen igen!! Mirakulöst nog har vågen stått mer eller mindre still även om midjemåttet förmodligen förändrats till det sämre men det känns ändå helt ok.

Min första månad tog jag hjälp av World of Shapes kickstart (läs mitt inlägg om det här) som innebar ett träningspass om dagen med ett intag på 1500kcal per dag.

Det passade mig bra som start under en månad, men som en långsiktig livsstil är det ingen bra lösning för mig.

Jag blir lite uttråkad av att träna i stort sett samma pass varje dag. Och att få in minst en timmes träning varje dag blir knepigt för mig att hinna med.

Jag gillar att köra riktigt svettig träning varannan dag och sedan låt kroppen återhämta sig mellan passen. Eventuellt så springer eller promenerar jag på vilodagarna…

När det kommer till kosten så gillade jag upplägget med att äta nyttiga små mål var tredje timme. Men jag tycker att 1500kcal är i minsta laget när man tränar så mycket som varje dag och av erfarenhet vet jag att min kropp sätter sig på tvären efter ett tag med för stort underskott. Kanske var det därför jag blev dålig efter en månad med för lite mat och hård träning…

Nu ska jag testa att träna 3 hårda pass i veckan och ev lite extra kondition utöver det om jag hinner och orkar.

Jag ska äta ca 1700kcal om dagen fördelat på 3 stora mål och 2-3 mellanmål. Undvika socker och skräpmat och fylla tallriken med 150 gram kött/fisk/fågel, ca 1 dl färdigkokt gryn, pasta, potatis el ris, grönsaker och ev lite mager sås. Mellanmålen kommer bestå av tex kokt ägg eller keso med en frukt. För att hålla koll på hur många kalorier jag får i mig tar jag hjälp av appen Lifesum där jag enkelt kan logga allt jag äter. Där ser jag även hur stor del som är proteiner, kolhydrater eller fett av det som jag får i mig.

Här är ett perfekt mellanmål när man ska ta tag i kosten och träningen.Så nu så är det dags att ta nästa steg mot beach 2015!! ;-)

%d bloggare gillar detta: