Färgning,  Före- och efterbilder,  Mörkblonda nyanser

Vad roligt att Ingrid hittade mig!

Vad roligt det är när någon blir så inspirerad av ens arbete att hon eller han väljer att besöka mig på salongen.

Ingrid hade haft otur hos frisören en gång för mycket och började söka på internet efter inspiration. Hon hade nästan givit upp hoppet när hon kontaktade mig på F&M. Hon hade en ordentlig utväxt och en massa slingor i diverse toner. Hon berättade att hon haft allt från gula till gröna slingor och aldrig riktigt landat rätt. Hon hade ville ha en naturlig nyans som bara förbättrade sanningen lite. Inte förändrade den…

Jag valde att behålla hennes grundton trots en ganska stor vitandel. Det därför att jag ville vara på den säkra sidan och inte plocka fram hennes varma pigment i onödan. Jag hade inte behövt oroa mig för dem upptäckte jag under behandlingens gång men som sagt hellre det säkra före det osäkra i det här fallet. Föredelen med en bottenfärg i stället för en toning är att man kan täcka de vita stråna. Men man riskerar då att plocka fram varma pigment hos det hår som fortfarande inte blivit vitt och Ingrid hade dålig erfarenhet av att ha blivit för varm/gul flera gånger.

Jag la tunna ljusa/blekta slingor på hjässan på de mörka partierna och nyanserade dem sedan med en toning för att få den perfekta beiga nyansen. Avslutningsvis applicerade jag en Dyemask i en guldig nyans med rosa inslag på längderna för att få glans och rätt nyans.

När det kom till klippningen så var det ett tag sen hon klippt topparna och uppklippningen hade hasat ner och såg mer ut som två frisyrer i en. Jag klippte av en bra bit för att få ihop längderna men behöll henne lite uppklippt runt ansiktet. Det gör att det blir mjukt runt ansiktet men att det ser tjockt och fylligt ut bak. Jag tyckte det blev jättefint!

%d bloggare gillar detta: