Färgning,  Före- och efterbilder,  Mörkbruna nyanser

Har du en för mörk hårfärg för din ansiktston?

Hur vet man om man har för mörk hårfärg för sin ansiktston?

Många kvinnor har haft ungefär samma hårfärg i hela sitt liv. Det behöver inte vara fel men som brunett behöver man ofta göra hårfärgen ljusare när man blir äldre. När man blir gråhårig (eller vithårig som man egentligen blir) så tappar man pigment. De vita hårstråna som kommer är helt pigmentlösa. Det händer även saker med det gråa (vita) hårets kvalité som ofta blir torrare och sprödare. Huden förändras ungefär på samma sätt som håret. Torrare, sprödare och även där mindre pigment. Det är därför man ofta kan uppleva att det ser onaturligt och för hårt ut när man färgar ett grått (vitt) hår för mörkt. Det blir ju även väldigt snart en hård utväxt som behöver färgas minst en gång i månaden för att det ska se bra ut.

Samma sak gäller ju egentligen för dig som är naturligt blond också. Men som ung kan man lättare kompensera med lite extra makeup och ändå se jättesnygg ut…

 

Vad gör man om man upplever att man har en för mörk hårfärg?

Flera av mina kunder som börjar få en stor del vitt hår har färgats ett steg ljusare och/eller fått lite ljusare slingor. Jag menar inte att man ska bli blond men att gå från mörkbrunt till mellanbrunt hår kan göra en stor skillnad. Man kan inte sätta en ljusare brun färg på ett mörkbrunt hår och tro att det ska bli ljusare. Det vanligaste är att man måste ta bort lite av de mörka pigmenten och det är ett avancerat jobb som kräver professionell hjälp.

Frisören sätter då först på en avfärgning eller rensning innan hon applicerar den rätta hårfärgen. Det kan ibland ta några frisörbesök innan man hittat exakt rätt ton.

Nyce som jag arbetar med har en färg som kallas 00 som man kan använda för att ljusa upp ett redan färgat hår ca en nyans. Den färgen använde jag på Heather i torsdags när hon var hos mig eftersom vi sista tiden känt att hennes hårfärg blivit lite för mörk och vill successivt göra henne ljusare.

Så lagom till Påskhelgen fick Heather en ny frisyr och en ny mjukare brun hårfärg…

Heather hade en för mörk färg för sin ansiktston och blev nu en nyans ljusare...

 

 

%d bloggare gillar detta: