Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusbruna nyanser,  Mörkblonda nyanser,  Röda nyanser,  Slingor

Har du rätt hårfärg till din ansiktston?

Ofta när jag får en ny kund i stolen kan jag uppleva att de inte har rätt hårfärg till sin ansiktston.

Att få till exakt rätt nyans är inte alltid så lätt men oerhört viktigt. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till. Först måste man välja mörk- eller ljushetsläge. Om man är väldigt ljus i huden så kan en för mörk färg se väldigt hård och onaturlig ut. Väljer man ändå att färga håret mörkt i det läget så behöver man helst kompensera upp bristen på egna pigment med makeup.

Om du tvärtom är mörk eller olivfärgad i huden och väljer att göra dig för ljus så blir tyvärr många gånger resultatet att du ser gråaktig ut i ansiktet.

När du väl valt mörk- eller ljushetsläge så behöver du fastställa om du passar bäst i den varma eller den kalla färgskalan. Om du tex är väldigt ljus och är lite fräknig med gröna ögon så är det ofta väldigt vackert med de guld/koppriga nyanserna men är du ljus i huden och drar mer åt det rosa hållet så är det den kalla skandinaviskt blonda tonen finare.

 Samma sak gäller den mörka färgskalan. är man mörk i huden åt det varma hållet så är ofta koppar snyggare än mahogny/violett och tvärtom. Men som mörk tycker jag att man kan vara lite mer flexibel. Det enda jag verkligen tycker att man ska passa sig för när man är mörk är att bleka håret så det slår i gul/orange då den  gula nyansen kan få vem som helst att se sjuk ut…

Den spontana kommentaren som jag ofta får höra när det blir rätt nyans är att ”wow mina ögon kom fram nu”…

Ett bra exempel är när jag som nedan har givit tillbaka ett gråvitt hår mer pigment med värme. Där ser man tydligt att hennes ansiktston plockar upp de varma pigmenten och hennes ögon blev overkligt blå.

%d bloggare gillar detta: