Allmänt,  Träning och kost

Jag svettas bort mina värkande frisöraxlar

För några år sen fick jag problem min högra axel och arm. Jag kunde varken arbeta eller sova och oavsett vad jag gjorde så fick jag inte smärtan att ge sig. Jag testade antiinflammatorisk medicin, massage, naprapat, kiropraktor etc men inget gav mig mer än en tillfällig lindring.

Desperat började jag söka fler alternativ på nätet och snubblade över en artikel om Bikramyoga. Den varma yogan som utförs i ett 40gradigt, fuktigt rum. 26 positioner som utförs efter varje persons egen förmåga.

Jag bokade in mig på ett pass. En och en halv timme i den värmen var minst sagt en utmaning! Stel och öm utförde jag alla övningar på min totala nybörjarnivå. Svetten flödade och min ansiktsfärg var ilsket röd. Men när passet väl var över och jag låg på rygg på min matta och någon la en ihoprullad fuktig, kall handduk i min hand som jag la på mitt överhettade ansikte. så måste jag säga att jag kände mig riktigt nöjd och skönt mör i hela kroppen.

Slutresultatet överträffade alla mina förväntningar. Efter en sömnlös vecka så sov jag gott men svettigt hela natten efter passet och efter ytterligare några svettiga pass var värken helt borta!! Helt fantastiskt!

I flera år har jag nu gått mer eller mindre regelbundet på yogan. Till och med under min graviditet besökte jag Du Calme för att kunna arbeta så länge som möjligt innan förlossningen. Jag tog mitt sista pass under vecka 36. Så fort jag har ett längre uppehåll så får jag ont i rygg eller axlar. Men nu vet jag hur jag blir av med smärtan!

Så kära frisörer och andra också såklart: Har du problem med ryggen utan att hitta en lösning så kan jag verkligen rekommendera dig att testa Bikramyoga! Själv går jag på Du Calme på Birkagatan www.ducalme.se i Stockholm. Superduktiga instruktörer och fina lokaler!

%d bloggare gillar detta: