Avfärgning,  Färgning,  Ljusbruna nyanser,  Mörkbruna nyanser

Ser din färgade hårfärg matt och glanslös ut?

Lägger du dyra pengar på att färga ditt hår på salong och trots att du använder rätt produkter och följer frisörens råd, så ser din färgade hårfärg matt och glanslös ut?

Man kan ta bort gamla pigment och börja om

Ibland har håret fått för mycket pigment och då krävs det att man tar bort överskottet och börjar om. Jag får med jämna mellanrum in kunder som trots en bra hårkvalitet inte får fram glansen. Och det blir många gånger extra tydligt på ett mörkt hår.

När det händer på ett ljust hår är det oftast att man fått för mycket blåa pigment på ett gult underlag. Gult och blått blir ju grönt vilket ger ett matt intryck. Det kan även hända om man är brunett och i båda fallen krävs att man rensar bort lite av det blå eller att man tillsätter en gnutta rött för att motverka det gröna. Men det ska jag gå närmare in på vid ett annat tillfälle…

Idag vill jag visa ett exempel på när ett hår har fått för mycket pigment och på hur glanslöst och dött håret kan se ut då.

Här man tydligt se på det mörka partiet närmast utväxten att håret fått för mycket pigment och att de yttersta topparna skulle behöva fylla på med pigment och då gärna med en gnutta rött.

Det jag valde att göra med håret i det här läget var att göra en avfärgning. Det tog inte mer än ca en halvtimmes extra arbete men gjorde hela skillnaden. Ibland kan man behöva göra upprepade behandlingar men i det här fallet svarade håret direkt. När man fått bort det svarta så framträder oftast en rödaktig nyans vilket är helt normalt och inget att bli orolig för. Det är något som man korrigerar när man lägger på den nya nyansen. Efter rensningen/avfärgningen så torkade jag håret och la på den nya färgen. En brun nyans med lagom mycket pigment för att få rätt ton och massor av glans. Se vilken enorm skillnad det blev!

Ha en fin Alla hjärtans dag! ❤️

%d bloggare gillar detta: