Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusblonda nyanser,  Slingor

Elsa fick en solkysst look med hjälp av balayage

Min äldsta dotter har länge tjatat på mig om att få håret färgat men jag har alltid tyckt att hennes naturliga färg varit så fin att jag har vägrat ;-D. Men den här vintern så kan jag hålla med om att det blivit mörkare och att bättra på sanningen lite inte skulle vara helt fel…så lagom till nyår så tog vi en ledig lördag till att fixa hennes hår. Jag ville inte göra någon stor förändring första gången så Elsa fick en solkysst look med hjälp av balayage istället för de traditionella slingorna i folie.

Balayage är en teknik där man målar på frihand på håret. Oftast med en speciell blekning som är lerbaserad. Det för att det ska stelna till så den lägger sig ovanpå håret och stannar där man har lagt den.

Det är inte så lätt med alla frisörtermer som snurrar i sociala medier. Hur ska kunden veta vad de betyder egentligen. Ombre är ju också något som ofta nämns i samma andetag som balayage. Ombre är ett ord som beskriver ett resultat. Det är när botten är mörkare och håret successivt blir ljusare utåt topparna. Man kan nå en ombre med hjälp av balayage men även med hjälp av andra tekniker beroende på hur levande man vill att slutresultatet ska bli. Man kan även blanda folietekniker med balayage.

Eftersom jag bara ville göra Elsa något ljusare, ungefär så som solen gör det på sommaren, så passade balayagetekniken perfekt här.

Efter att blekningen gjort sitt jobb så nyanserade jag hela håret med SensiDo 10/6 med ett gram 7/75 1+2 m 0,9%. Jag tycker att det blev väldigt fint! Väldigt naturligt…

%d bloggare gillar detta: