Allmänt,  Min salong,  Produkter,  Skönhetsbehandlingar,  Träning och kost

Kombucha och skönhet från insidan

Första gången jag fick höra om Kombuchans välgörande egenskaper var när jag var på en träningsweekend på Körrunda med Topphälsa Magazine i oktober 2018. Där fick vi en inspirerande föreläsning av Soki Choi om Kimchi och Kombucha och om hur tarmbakterierna påverkar våran hälsa. Sen dess har jag i olika former försökt tillföra goda bakterier både från insidan och utsidan.

Kimchi och Kombucha kommer ursprungligen från Korea och båda toppar ständigt listan över den bästa probiotiska maten. Inte så konstigt då ungefär ett gram Kimchi kan innehålla 100 miljarder goda bakterier.

När vi kommer till Kombucha säger legenden att den föddes när den koreanska läkaren -dr Kombu- för över 2000 år sedan botade den japanska kejsarens svåra åkommor med det magiska tet: Kombucha.

Även inom hudvården har man förstått värdet av att tillföra probiotika i olika produkter. Jag har till exempel nyligen köpt ett återfuktande och stärkande ansiktsvatten från Exuviance av min hudterapeut Beatrice Mathisen som innehåller de goda bakterierna.

I mitt arbete på Colours så strävar jag alltid efter att ligga i framkant och försöker hela tiden skapa möjligheter att ge mina kunder det där lilla extra. Därför känns det jätteroligt att nu få bjuda mina kunder på Kombucha från Better You. Jag har tagit in 4 olika smaker som alla känns friska och läskande och som serveras väl kylda. Kan tänka mig att de blir allt mer populära nu när våren snart är här. Även om jag själv gärna dricker en lite när som… ;-)

Jag har även tagit in lite vitaminer, mineraler och probiotika till försäljning som ett extra tillskott. Allt i burkarna är naturligt och veganskt. Känns rätt att även kunna erbjuda lite förstärkning från insidan bland våra fina produkter från Oribe, Nashi, Klockargårdens och Yvelis.

%d bloggare gillar detta: