Allmänt,  Färgning,  Produkter,  Styling

Tips för att få ett långt och vackert hår

Många av oss drömmer om långt och svallande hår! Kanske ångrar du ditt senaste besök hos frisören… Gör inte det!

Håret växer i snitt ungefär en centimeter i månaden.

Hur tråkigt det än känns att klippa dig när du helst av allt bara vill låta håret växa, så är det en förutsättning för ett friskt och långt hår. Om du inte klipper dina kluvna hårtoppar kommer de att dela sig längre och längre in mot hårbotten och håret kommer till slut att gå av.  På det sättet får du aldrig ett långt hår. Så även om det svider, se till att klippa topparna regelbundet.

Sen behöver du vårda och skydda håret. Både från insidan och utsidan.

Undvik stress! Stress kan göra att du får en sämre tillväxt och det kan också göra att du börjar tappa mer hår än normalt.

Var försiktig med värmeverktyg! Ha aldrig varmare än 210 grader på din tång(står det inga grader så är det vanligtvis anpassat så att det inte skadar håret). Det är max vad håret klarar av. Låt hellre stylingen ta lite längre tid!

Använd alltid en värmeskyddande produkt innan du stylar ditt hår med värme. Både om du fönar ditt hår eller använder diverse tänger.

Satsa på bra schampo och conditioner. Det är det du använder dagligen som påverkar mest. Det finns många riktigt bra och prisvärda produkter på marknaden idag som verkligen gör skillnad!

Själv använder jag just nu Davines Minu för färgat hår, som finns i schampo, conditioner, mask och ett vårdande serum.

Är håret extra trött så ge det gärna en stärkande inpackning en gång i veckan. Och för extra lyster kan du välja en sort med pigment i som går ton i ton med din egen hårfärg. Det finns flera olika märken nu på marknaden. Själv använder jag Nyces Dyemask, men både Revlon och Davines har sina varianter som jag testat och gillar…

 

 

 

%d bloggare gillar detta: