Balayage,  Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusblonda nyanser,  Ljusbruna nyanser,  Min salong,  Mörkblonda nyanser,  Mörkbruna nyanser,  Röda nyanser,  Slingor,  Styling

Frisör mitt i Coronakrisen

Som frisör mitt i Coronakrisen så har de här senaste veckorna varit några av de tuffaste i mitt liv. Stress är bara förnamnet…oro efternamnet…och däremellan hopp, rädsla, förtvivlan, maktlöshet, tacksamhet, trötthet, kreativitet…och än finns inte ens en skymt av att det snart är över.

De sociala medierna svämmar över av åsikter, känslor och tankar. En del vet precis allt medan andra skräckslaget försöker få svar på de frågor som ingen har svaret på.

En av bilderna i DNs artikel…

Jag blev intervjuad av DN för att beskriva den ekonomiska krisen för oss frisörföretagare. Med blandade känslor svarade jag på Journalistens frågor. Allt blev helt plötsligt verkligt när jag fick möjlighet att uttrycka mig konkret om hur allt var på väg att krascha. Jag började se skräckscenarior framför mina ögon. Jag såg framför mig hur salongen skulle gå under…hur det i sin tur skulle tvinga mig att sälja mitt och döttrarnas hus…var skulle vi kunna bo då? Allt jag arbetat för i hela mitt vuxna liv…rädslan fick ett ordentligt grepp om mig.

När jag väl börjat andas igen så släppte handlingsförlamningen. Jag blev igen den där driftiga, handlingskraftiga och skarpa tjejen som började leta efter lösningar. Systematiskt checkade jag av punkt efter punkt. Jag kontaktade banken, pratade med kollegorna, halverade städningen på salongen, bokade av allt som gick att boka av som kostar pengar, öppnade upp tid för att ta emot mina kunder närhelst de önskar för att skapa alla tänkbara arbetstillfällen. Artikeln i DN gav oss lite nya kunder och våra befintliga kunder stöttade och stöttar fortfarande oss på alla sätt de kan. Det får mig att känna en oerhörd tacksamhet!

Samtidigt som jag lägger all tänkbar energi på att få mitt livsverk att överleva så ligger den där rädslan i hela mitt väsen. Rädslan för sjukdomen…döden…att någon jag älskar och bryr mig om ska drabbas illa. Att jag ska drabbas…hur går det för salongen om jag blir borta i flera veckor…tänk om jag dör…vad händer med mina tjejer då?

Nej! De tankarna måste tryckas bort. Acceptera att de finns där men låt dem inte styra eller ta över. En dag i taget…lev här och nu…gör medvetna val…se till att hitta tid för återhämtning…älska mina nära och kära idag…hoppas…vara tacksam…andas…vi måste komma ut på andra sidan av det här!

En av alla saker jag har att vara tacksam för är mina fina kollegor Nathalie, Ida och Riikka. Vi håller glöden och kärleken till vårt arbete levande tillsammans. Kanske att vi lägger ännu mer passion i det vi gör just nu!? För så många fina hårfärger och frisyrer som vi har skapat de senaste veckorna är helt magiskt! Jag tror kanske att kunderna har skattat sin tid hos oss lite högre än vanligt också. Att den här stunden hos oss då de blir ompysslade och blir fina i håret ger dem ett andrum som betyder lite extra mycket för dem just nu.

Jag vill visa några av mina arbeten som jag gjort de senaste veckorna:

Så roligt att fått skapa alla dessa hårfärger! Att få förlora mig i färg och form är helt underbart när världen utanför är allt annat än normal…

Stor kram till er alla!

%d bloggare gillar detta: