Färgning,  Före- och efterbilder,  Kurser och visningar,  Min salong,  Röda nyanser,  Slingor

Rött hår fick ljusa slingor

Förra veckan var det dags för nästa Colours Educations utbildningstillfälle med Ida. Denna gången pratade vi om hur man effektivast ställer en diagnos. Alltså hur man tar reda på vad kunden vill ha, vad som är möjligt och vad som passar kunden allra bäst. Sen hur lång tid det skulle ta att nå dit och vad det skulle kunna kosta… Jag anser att de här tio m minuterna är kanske de allra viktigaste på hela behandlingen. Ställer du inte en korrekt och effektiv diagnos så kan det bli hur tokigt som helst. Det är lätt att man har för bråttom med att komma igång så man glömmer att ställa den där extra frågan som kanske är avgörande för att verkligen förstå vad kunden vill ha. Ida är redan väldigt medveten, noggrann och omtänksam med sina kunder men det är alltid bra att repetera den här viktiga stunden för att bli lite bättre.

Dagens modell är Evelina som har varit min modell vid flera tillfällen och förra gången hon var modell var när jag och Anette övade på balayage och röda nyanser. Då blev hennes resultat en intensiv och levande kopparröd färg:

Rött hår fick ljusa slingor

Den här gången fick Evalina agera kund och komma med lite egna ideér så Ida skulle få praktisera det vi pratat om på förmiddagen. Så under Idas diagnos kunde vi konstatera att Evelina som sen sitt sista besök på Colours färgat sitt hår hemma och blivit lite för mörkhårig.

Hon längtade efter lite vårkänsla i håret och kanske en lite rosa känsla på sin ljusa slingor denna gången.

För att nå ditt började vi med att rensa bort de översta pigmenten…

…och då landade hon i den här färgen:

…ett bra utgångsläge för vårt resterande arbete…

Vi började med att lägga en bas som skulle ge ett djup och som skulle täcka lite vitandel. Sen la vi en slingfärg med en rosa touch. Och där emellan la vi en colormelt med två röda nyanser för att toppen skulle få en ljusare och en mer intensiv röd nyans. Sen avslutade vi med att ta av en bit på längden så Evelina fick en lång bob (”lob”). Jag tycker att slutresultatet blev jättefint!

%d bloggare gillar detta: