Färgning

Varför är Colours dyrare än en del andra salonger?

Igår fick min kollega Nathalie in en dropin-klippning, en ung kille i 18-årsåldern. Han klev in genom dörren och undrade om det fanns någon ledig tid där och då. Egentligen var vi fullbokade och Nathalie var bara in på en kaffe på sin semesterdag. Snäll som hon är så säger hon att hon kan hjälpa honom ändå. När han är klar betalar han och tackar för sig.

Vad är ni för specialsalong som är så mycket dyrare?!?

18-åriga ”pojkens” arga mamma

En timme senare kommer det in en kvinna i salongen och frågar vad vi tar för en pojk-klippning. Vi undrar hur gammal pojken är och förklarar att vi normalt beräknar pris lite efter hur lång tid behandlingen tar och att någonstans runt 10 år brukar pojkar behöva en full tid. Då undrade hon vad vi var för specialsalong som tar 1100kr för en vanlig klippning. Och ganska snart framgår det att hon är mamma till den 18-åriga ”pojken” som var inne och klippte sig. Hon skällde och argumenterade om att priset var alldeles för högt.

Jag försökte förklara att alla salonger har sina egna prissättningar och att man gärna kan fråga efter priset innan man sätter sig i frisörstolen. Hon gav sig inte utan gick på om att hennes fantastiska frisör minsann inte tog mer betalt än 2000kr och då fick hon både slingor och klippning. Till slut var jag tvungen att fråga vad hon menade att jag skulle göra och om hon trodde att jag skulle ge henne pengarna tillbaka?!

Någonstans så förstod hon väl att hon betedde sig lite märkligt och valde till slut att med en ilsken min klampa ut från salongen.

Både jag och Nathalie kände oss påhoppade och hamnade i en position där vi var tvungna att försvara oss. Det kändes väldig tråkigt och obehagligt. Som tur är så hör det här inte till vanligheterna och de allra flesta av våra kunder respekterar och uppskattar våra arbeten väldigt mycket. Det visade inte minst det stöd vi fick från våra kunder under den första och tuffaste perioden av Corona-krisen. Sen inte att förglömma att vi har så många fantastiska kunder som återkommer regelbundet år efter år.

All tacksamhet och kärlek till er!!❤️❤️❤️

Jag vill ändå återkomma till och förklara Colours filosofi. Som jag sa till den arga mamman så har alla salonger sina egna prissättningar som dom har satt efter sin egen filosofi och förutsättningar. Ofta handlar det om hur mycket tid man väljer att lägga på sin kund, hur mycket kostnader salongen har (hyra, material, service etc) och sen givetvis hur hög efterfrågan är. Och det precis lika inom alla branscher.

På Colours vill vi ha precis så mycket tid som vi behöver på varje kund.

Jag är pedantisk och vill alltid nå det perfekta resultatet. Jag vill ha marginaler i mina bokningar så att jag har tid att ge min kund exakt den behandlingen som jag tänkt mig.

Balayage och klippning…

Och även möjlighet att korrigera om något inte blir som jag har tänkt mig.

Om jag ska kunna ge den servicen till min kund så kan jag inte boka av för lite tid och riskera att bli försenad eller bli tvungen att skippa någon del i behandlingen. Då skulle det inte bli så fint som jag sett det framför mig.

Sen ska vi inte tala om vad det stress-påslaget gör med mig nu och på lång sikt.

Våra priser är satta för att vi ska kunna låta våra slingor sitta tills de har nått exakt rätt nyans, hinna bjuda på något gott att dricka, hinna ge en skön hårbottenmassage, ge en fin styling, hålla rent mellan kunderna, låta mig och mina anställda gå på kurs ibland, ha fräscha handdukar på toan…ja listan är lång…

En nedtonad mellanblond nyans

Alla har såklart olika prioriteringar och värderingar och det finns inget som är rätt eller fel. Finns fina salonger i alla prisklasser som tur är och det är upp till var och en att välja vilken typ av frisörbesök som önskas. Och de kunder som kommer till Colours tycker förhoppningsvis om våran filosofi…😉

(Jag även passa på att påminna om att 25% av priset är moms och ska direkt till skattemyndigheten…🙃)

Mer koppar än guld…
Avslutar med en bild på mitt yngsta hjärta som älskar att bli klippt…och det är väldigt viktigt att det blir en synbar skillnad varje gång!

🥰

%d bloggare gillar detta: