Avfärgning,  Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusblonda nyanser,  Ljusbruna nyanser,  Min salong,  Mörkblonda nyanser,  Röda nyanser,  Slingor

Att byta hårfärg är ingen quickfix!

Vill du byta hårfärg så får du oftast räkna med mer än ett besök hos din frisör.

Vill du gå från mörkt till ljust hår som är det svåraste och det mest ansträngande för håret så får du beväpna dig med tid och tålamod innan du når det önskade resultatet. Och tyvärr så är det inte alltid man kan nå sitt drömresultat. Det beror inte på att frisören är inkompetent utan på vad du har för utgångsläge.

Här har vi i flera omgångar avfärgat och sedan gjort ljusa slingor vid olika tillfällen för att Johanna skulle få tillbaka sin blonda nyans igen.
  • Har du färgat håret tidigare?
  • Vilken kvalitet har håret?
  • Har du rimliga förväntningar?
  • Har du råd?

Att gå från färgat svart hår till ljus kall blond färg är mer eller mindre omöjligt!

Bilden är lånad från en kollega i branschen… :-)

Har du blekt ditt hår ofta, använt värmeverktyg dagligen trots att ditt hår från början är skört, fintrådigt och känsligt? Då kan man inte heller göra vad som helst. Om du vill gå från ljust till mörkt hår i ett sånt läge så är det mycket som kan bli fel. Det kan i vissa lägen suga åt sig för mycket pigment så det blir för mörkt. I ett annat läge så orkar inte håret ta åt sig några pigment alls och i ett tredje läge så blir resultatet ojämnt, transparent och blaskigt där vissa pigment fastnat på vissa delar av håret. Då behöver vi ge håret tid att suga åt sig rätt pigment och tid att vårdas och bli starkare genom vårdande behandlingar hemma och på salongen. Då över tid kan man kanske nå det önskade slutresultatet.

På Colours så brukar vi inleda varje konsultation med en ny kund med att säga att vi helst vill ha 3 gånger på oss för att nå det perfekta resultatet.

På min salong vill vi ha tre tillfällen på oss att lära känna dig, ditt hår och hinna med att ändra och korrigera gamla behandlingar. Möjligheterna att nå den perfekta färgen är så mycket större om vi i lugn och ro upptäcker vad just du önskar och behöver. Alla hår och människor har sina egenheter och sin historik att ta hänsyn till. Ibland behövs såklart fler än tre besök och ibland kan man aldrig nå det önskade resultatet.

Ibland når man det perfekta resultatet redan första gången men så kommer kunden ändå på att det inte känns bra.

En stor färgförändring som tog många timmars arbete och flera appliceringar för att nå det här fina resultatet.

Oj färgen känns för mörk! Vad gör vi nu?

Om färgen känns för mörk trots att den matchar bilden som du hade med dig så är det inte frisörens fel. Men det betyder fortfarande att frisören skulle behöva några gånger till på sig för att hitta rätt känsla. För att hitta den perfekta nyansen för just dig. Men ibland kanske du behöver lite tid för att vänja dig vid en stor förändring.

Att färga ett hår är mer komplicerat än vad man som kund kan tro.

Colours brinner vi för vårt yrke. Vi lägger våran själ i varje behandling. Vi vill att du ska känna dig glad och lycklig över ditt hår och ditt besök när du lämnar oss. Men trots all våran erfarenhet, kompetens och strävan efter det perfekta resultatet så kan vi inte trolla. Du som kund behöver också ta ditt ansvar. Att lyssna på våra råd och våra förklaringar på vad som faktiskt är möjligt och på vad du kan förvänta dig. Det är inte bara att peka på önskad nyans i färgkartan och tro att det ska bli så. Man behöver kunna sin färglära som frisör. Man behöver kunna sina produkter och man behöver vara duktig på att läsa av och förstå vad kunden verkligen säger och vad han/hon verkligen vill ha och passar i.

Vi frisörer försöker varje dag att förstå vad du egentligen menar!?

Du vill bli mörkare men i nästa sekund så är du rädd för att det blir för mörkt. Du vill inte bli för varm men absolut inte slå åt grå/lila. Du kanske avskyr röda pigment men gillar din kompis nya färg som kallas strawberry blond…

Vi vill så gärna förstå! Vi använder all våran erfarenhet för att försöka pricka in vad som är rätt och vad du verkligen önskar och passar i. Därför underlättar det för oss att få chansen att lära känna dig och på det viset lära oss vad som för för mörkt eller för rött för just dig. För vi är alla olika!

Det är roligt att byta hårfärg så det är klart att du ska göra det! Men gör det i samråd med din frisör och med rimliga förväntningar. Mitt råd är att inte göra för stora förändringar åt gången utan att ta det stegvis. Låt håret och ditt sinne vänja sig gradvis. Då är det också enklare att gå tillbaka om man ångrar sig.

%d bloggare gillar detta: