Allmänt,  Färgning,  Före- och efterbilder,  Kurser och visningar,  Ljusbruna nyanser,  Min salong,  Mörkbruna nyanser,  Ny frisyr

Att bli en bättre frisör

På Colours strävar vi alltid efter att bli en bättre frisör. Vi hjälper och utvecklar varandra men behöver också gå utbildningar externt lite nu och då. På Colours är vi idag tre frisörer som alla tre har lite olika specialiteter, styrkor, passioner och givetvis svagheter. Eftersom jag hade en tydlig affärsidé och tanke om vad Colours by Jenny Hansson ska leverera och stå för så är det viktigt att vi alla som arbetar tillsammans strävar mot samma mål och att vi alla har ungefär likvärdig kompetens. Sen är vi ju såklart olika individer som arbetar med ett kreativt yrke…ett hantverk. Salongens senaste tillskott är våran Ida Jansson. Hon har arbetat som frisör i 6 år, har tagit gesällbrev, varit salongschef och hittat en passion i färg och en extra kompetens i extensions. Sen har hon såklart en jättefin personlighet och en känsla för service och omtanke för sina kunder.

Ida Jansson

Men för att vi alla ska arbeta på ungefär lika sätt och för att Ida ska få ta del av min spetskompetens så ska hon få gå Colours Education-utbildningen nu under våren.

Vårt första tillfälle var nu i början på februari. Då startade vi med en teoretisk del då vi började med att gå igenom de grundläggande momenten som frisör. Allt från hur våran arbetsplats ska se ut innan kunden kommer in i salongen till hur vi effektivt gör en konsultation och hur vi sedan skrider till verket. Vi finslipar alla små detaljer av vårt arbete. Mycket är redan självklart men som tål att upprepas, medan andra detaljer är inarbetade beteenden hos mig som blir extra tips och trix för Ida.

Efter ca 1,5 timmes teori kom Malin som var dagens modell. En typisk kund på dagens salonger. Brunt långt hår med en utväxt, med lite vitandel (grått), som färgats hemma och som inte blivit klippt på ett bra tag. Perfekt för oss den här dagen.

Ida fick färga Malins utväxt och tillsatta mer glans och lyster till längderna med hjälp av en sorts toning.

Sedan gjorde vi en klassisk klippning där vi tog av en bit på längden och klipper upp det ordentligt och då framför allt runt ansiktet.

Visst blev det ett jättefint slutresultat!? :-)

Före och efter….
%d bloggare gillar detta: