Balayage,  Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusblonda nyanser,  Slingor

På våren gör vi mycket folieslingor och balayage på Colours

Ett av de första vårtecknen för oss frisörer är att våra kunder vill bli ljusare i håret, så på våren gör vi mycket folieslingor och balayage på Colours. Det finns flera sätt att göra håret ljusare på. Oftast använder man blekning eftersom det är det enda sättet att göra håret ordentligt ljust om man har rester av gammal färg i håret. Du kan alltså inte färga ett hår blont om du tidigare har färgat det mörkt. Du måste först bleka bort alla gamla pigment innan du kan nyanserad in det till den nyans du önskar. Det kan vara en tidskrävande process om du har en riktigt mörk nyans. Men även på ljusare infärgade hår krävs det oftast blekning för att bli ordentligt ljus.

Här kan du läsa om Kerstin misslyckade ljusarefärgning och hur man kan rädda det.

Det finns flera olika tekniker och därtill produkter anpassade för de olika teknikerna. Det finns blekning med eller utan ammoniak. Det finns blekning som innehåller lera för att göra det möjligt att arbeta med frihandsteknik/ balayage. Leran gör att blekningen torkar på ytan men forsätter att arbeta under betydligt längre än en vanlig blekning, som man oftast applicerar i någon sorts paket som tex folie. I folie arbetar blekningen snabbare och torkar inte heller på samma sätt som den gör om är i kontakt med luften men du får också en mer markerad slinga vilket man inte alltid önskar.

I onsdags var min vän Stina hos mig på Colours by Jenny Hansson för att bli lite vårfin. Vi brukar variera hennes färg lite efter säsong och sist hon var hos mig gjorde jag henne lite mörkare i en fin höst/vinternyans. Så här såg hon ut då:

På våren gör vi mycket folieslingor och balayage på Colours
En fin höst och vinternyans…

Efter ungefär tre månader så var det dags igen och nu ville vi både få en ljusare känsla. Jag påbörjade hennes sommarlook med hjälp av balayage. Jag la med en frihandsteknik ljusa effekter jämnt fördelat över hela håret. När jag tyckte att slingorna såg tillräckligt ljusa ut så tvättade jag noga ur blekningen, handukstorkade håret noga och la sedan två olika nyanseringar. En kall lite mörkare nyans i botten (sensido 7/1 ammoniakfri 1+1 med 0,9%) och en sval och ljusare ton på längden (Sensido 10/6+9/06+9/7 1+2 med 0,9%). Jag tycker att effekterna blev väldigt fina!

På våren gör vi mycket folieslingor och balayage på Colours
På våren gör vi mycket folieslingor och balayage på Colours

Visst har Stina ett lyxigt hår!? :-)

%d bloggare gillar detta: