Färgning,  Kurser och visningar,  Mörkblonda nyanser,  Mörkbruna nyanser,  Röda nyanser

Att vara kreativa med en ny hårfärg

Igår hade jag en workshop på Balmid Hair igen och det innebär att frisörerna får vara kreativa med en ny hårfärg. Vill du läsa mitt inlägg från den förra workshopen på Balmid så klicka här!

De ska testa att göra sådant som de inte vill testa första gången på sina kunder. De ska få tips och råd som de ska ta med sig till salongen där de arbetar, det för att de ska känna sig säkrare och på det sättet våga vara kreativa med en ny hårfärg.

Vi fick tre utmaningar att bita i. Tre helt olika modeller…

Första modellen, Viktoria, hade för många olika färger i håret med ett grönt inslag på längderna. Vi gav henne en soft ombré i en gyllene ton med ett inslag av koppar på längderna.

Viktoria fick en soft ombré.

Modell nummer två, Anneli, är en av kvinnorna som jobbar på Balmid. Hon har länge varit sugen på att vara modell och nu fick hon chansen. Jag tyckte att hennes hår var lite för rött så vi dämpade det och gav henne en  lite varmare och mustigare nyans med hjälp av brunt och koppar.

Anneli fick en mjukare och mer naturlig hårfärg med hjälp av guld och koppar.

Och slutligen dagens sista modell, Evelina, som hade färgat håret hemma några gånger och lyckats bli för mörkhårig med extra mörka toppar. Evelina fick en rensning på längderna (vi tog alltså bort lite av de mörka pigmenten) och därefter tillsatte vi en kopparfärg för mer lyster och en ljusare och varmare känsla som passade hennes gröna ögon perfekt! :-)

Evelina fick en snygg kopparfärg till sina gröna ögon.Visst blev modellerna fina! :-)

%d bloggare gillar detta: