Extensions,  Färgning,  Mörkbruna nyanser,  Ny frisyr

Bellas nya hår

Bella kom till mig för första gången för ungefär två månader sedan. Hon kände sig ledsen över det  extensionshår som hon fått isatt den senaste gången och ville att jag skulle ta ur det och sätta ett nytt. Eftersom mitt extensionsöga är förhållandevis otränat så var det svårt för mig att säga något om själva isättningen men däremot så var färgmatchningen mellan Bellas egna hår och löshåret mer eller mindre en katastrof. Bella är riktigt mörk naturligt men var färgad i en ljusare ton som gick lite åt orange medan löshåret var i en betydligt ljusare och kallare nyans. Sen var väl kvaliteten på håret inte den bästa heller…

Bellas nya hår

Bellas nya hår

Eftersom jag har flera månaders väntetid så fick jag göra om Bellas hår i flera steg. Det första steget var givetvis att ta bort det gamla håret och färga in hennes egna hår i en fin nyans. Håret var illa åtgånget av diverse blekningar och mindre skonsamma färgningar så det var bra att vi fick nästan 2 månader att sköta om det med Olaplex och inpackningar.

Bellas nya hår

Bellas nya hår

Jag fick fylla på hennes färg flera gånger innan jag fick det att fästa på hennes porösa längder. Sakta men säkert blev hennes hår starkare vilket också gjorde hennes färgningar vackrare och mer hållbara. Jag ville göra Bellas nya hår i en naturligare färg, som skulle ligga nära hennes naturliga nyans, för att sedan kunna göra en förlängning och förtjockning som skulle se så naturlig ut så man inte ens med ett tränat öga skulle kunna se vart hennes eget hår slutade och var det nya håret började.

Bellas nya hår

Bellas nya hår

Själv arbetar jag med Great lengths hår och är noggrant utbildad för att göra en perfekt isättning med deras keratinfästen. Eftersom jag är perfektionist så är detta pillerjobb minst sagt tålamodsprövande. Det tog mig en hel dag och kväll att få till Bellas nya hår precis så som jag ville ha det, men det blev verkligen helt galet snyggt! Och då är det såklart värt allt slit… ;-)

 

Bellas nya hår

Bellas nya hår

Jag har färgat Bellas botten med Mastey teinture 1.07+3.00 m 6% och på längderna använde jag 3.00 med en liten del 4.5 m 3%.

%d bloggare gillar detta: