Produkter,  Skönhetsbehandlingar,  Träning och kost

En spahelg på Elements Spa i Stockholm

Så här års längtar man efter att äta nyttigt, träna och vårda sin kropp och själ. I år längtar jag nog lite extra, vilket fick mig att boka in mig och min vän Malin för en spahelg på Elements Spa i Stockholm…

Jag vill känna mig stark, frisk och vacker med inre harmoni…inte alltid så lätt att uppnå precis…

Jag tycker om att besöka andra salonger och skönhetsinrättningar i rent studiesyfte. Det ger mig ofta inspiration till min egen salong. Eller ibland kanske bara en påminnelse om vad som inte är bra och vad man faktiskt njuter av när man besöker ett ställe som ska ge en service, avkoppling, egen tid och i och med det ny styrka.

Elements Spa finns på Clarion Hotel på Söder i Stockholm och jag bokade in en natt på hotellet i ett av deras standardrum. Fina och fräscha rum.

Det var inte helt enkelt att boka ett av spapaketen då bokningen endast gick att göra via mail och systemet verkade inte vidare välfungerande. Så det slutade med att jag fick göra det manuellt. Men mailkonversationen med Elements Spa gick enklare…. :-)

Jag vill även ge Clarion ett litet minus för frukosten som var rörig och med ett trist utbud. Äggröran var hemsk…oätbar… :-/

Över lag var Elements spa verkligen ett mysigt och trevligt spa. Effektfullt med en pool som delvis är inomhus och delvis utomhus och med olika bastualternativ. Tyvärr var inte vattnet i poolen så varmt vilket gjorde att vi inte var så sugna på att använda den delen som var utomhus, men det kan ju bero på att temperaturen utomhus var under -15 grader. Efter badet beställde vi smoothie och vin i den lilla baren och satt i morgonrockarna och myste. Man kunde även beställa lättare mat men vi hade lyckats få bord på Restaurang Nook på Åsögatan så vi ville se till att bli riktigt hungriga tills dess. Avslutningsvis badade vi lite bastu och duschade av oss i duscharna i tjejernas omklädningsrum som tyvärr inte var jättefräscha. Det var fullt med hår och vatten på golvet även ute i omklädningsdelen och smutsiga handdukar som låg lite var stans.

Personalen på Spat var ändå väldigt gulliga och serviceminded om än minus på städningen.

Produkterna de använder är Elemis, Sundari och Lea Concept. Jag köpte med mig hem en dyr men underbart väldoftande body cream från Elemis.

Efter vårt besök på spat hade vi ett par timmar på oss att göra oss fina innan middagen på Restaurang Nook.

 

Jag hade läst på om Nook och hade bara fått fram positiv information så jag såg mycket fram emot vårt besök. Nook är influerad av Koreanska smaker. Otroligt god mat, gott väl anpassat vin och supertrevlig service! Allting vackert upplagt och även när jag missat att informera om att jag inte kan äta laktos så trollade de med ett leende fram en ny dessert till mig utan mejeriprodukter. Stort plus i kanten! Jag kan varmt rekommendera ett besök!

Kvällen avslutades i Haymarkets bar med varsitt glas champagne. Trendigt och trevligt…

…sen tillbaka till vårt hotellrum trötta och glada… :-) En fin dag och en fantastisk  kväll…

 

%d bloggare gillar detta: