Färgning,  Före- och efterbilder,  Ljusblonda nyanser,  Mörkblonda nyanser,  Slingor

Från gulorange till en snygg askblond

Hur går man från gulorange till en snygg askblond?

Förra veckan kom Kerstin till mig för första gången iklädd en mössa som hon ovilligt tog av sig.

En månad tidigare var hon på resa i USA där hon besökte en frisör. Hon hade bilder med sig dit för att visa vilket resultat hon önskade sig. Men klev förtvivlad ut därifrån med något helt annat. Hon hade velat ha en trendig balayage med en kall ton i botten och ljusare slingor på längderna.

Det var egentligen inte ett så avancerat jobb för mig att rätta till det som blivit tokigt. Det som kan vara lite oroande i ett sånt här läge är hur min färg ska reagera tillsammans med den färgen som redan finns i hennes hår. Produkt mot produkt. Men i det här fallet svarade Masteys färg precis så som jag tänkt.

Om man fått ett för gulorange resultat så behöver man arbeta med motsatsfärger. Motsatsen till gult är violett och motsatsen till orange är blått. Det jag behövde göra för att få fram den askblonda tonen som Kerstin önskade var att välja mörkhetsläge som stämde överens med hennes önskemål och sedan tillsätta både violetta och blåa pigment till min blandning.

Jag använde samma tänk även på topparna men där fanns det bara gula pigment att motarbeta så då behövs bara violett för att neutraliserar det gula.

Se så fint slutresultatet blev! :-)

 

%d bloggare gillar detta: