Min salong,  Produkter

Därför ska du välja ett kvalitétsschampoo!

Jag hittade den här informationen idag på ett frisörforum och tycker att den är värd att spridas vidare! Här får du en bra förklaring på varför du ska välja ett kvalitétsschampoo…

Idag finns det ett stort utbud av hårshampoo på marknaden med varierande kvalité. Därför vill  jag förklara varför prisskillnaden är så stor och varför vissa shampon upplevs av kunden som om de torkar ut håret och gör det torrt
och risigt, oavsett hur mycket balsam man använder.

De stora beståndsdelarna i shampoo är vatten, enulgeringsmedel, färgämnen, parfymer och tensider. Det är tensiderna som avlägsnar smutsen från hårstrået och är alltså det som gör att håret blir rent.

Det finns dock tensider som sliter på och förstör håret – och det finns bra tensider.

De mindre bra tensiderna som kommer från mineraloljor och har en mycket effektiv rengöringsförmåga.

Nackdelen är att många hår inte mår bra av att komma i kontakt med dessa, därför att de är starka och frätande, så även i utspädd form. Det är framförallt hår som har permanentats, blonderats, slingats eller färgats som inte tål så starkt shampoo. Tensiderna från mineralolja är billiga att tillverka ca. 50:- per kilo. Det är samma tensider som ingår i diskmedel och grovrengöringsmedel.

Sen finns det bra tensider som kommer från animaliskt och vegetabiliskt fett (djur- och växtriket). Dessa tensider är betydligt mildare och inte frätande. De har lika bra tvättförmåga och passar håret och huden bättre, men de är betydligt dyrare i inköp, ca 5000:- till 10000:- per kilo i inköp. Det är dessa tensider som ingår i shampot i frisörens sortiment.

Hårprodukter som du hittar i livsmedelsaffären är billigare att framställa och därmed billigare att sälja. Dessvärre har dessa produkter starka och frätande tensider som kan skada kemiskt behandlat hår.

Hårprodukter som säljs på seriösa frisörsalonger har dyrare ingredienser och kostar lite mer att framställa och har därför en lite högre prislapp. Men då kan du lita på att produkten är anpassad till hår och hud med hög kvalitét på innehållet. Du är garanterad en produkt som tar hand om och vårdar ditt hår, istället för en som sliter och förstör håret.

Själv rekommenderar jag Oribe, Dermorganic eller O&Ms produkter till mina kunder… :-)

%d bloggare gillar detta: