Allmänt,  Recept,  Träning och kost

Supergoda och nyttiga pannkakor

Jag har under det senaste året satsat på att bli starkare och på att tappa några extrakilon som jag skaffade mig under första delen av pandemin. Jag har lång erfarenhet både när det kommer till kost och träning och har ända sedan jag var 15 år tränat och försökt skaffa mig kunskap om vad man ska äta för att bli stark, snygg och hälsosam. Det i kombination med ett stort intresse god mat och matlagning har resulterat i en hel del experimenterande i köket för att hitta på nya goda recept. Under åren har jag lagat många goda och nyttiga rätter och ofta fått frågan om recept. Och idag tänkte jag dela med mig av min favoritfrukost just nu. Supergoda och nyttiga pannkakor.

De här pannkakorna blir precis så där frasiga och goda som ”riktiga” trots att de är baserade på keso och havremjöl.

Här kommer receptet för en portion:

  • 95g minikeso
  • 1 ägg
  • 32g havremjöl
  • 8g rismjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver eller 1/2 pkt saffran
  • 1 dl vatten

Blanda alla ingredienser utom vattnet i en bunke och mixa med en stavmixer tills smeten är helt slät. Häll sedan i vattnet så smeten blir till samma konsistens som vanlig pannkakssmet.

Stek på medelstark värme i ekologiskt kokosfett. Pannkakorna brukar behöva lite längre tid i pannan för att bli genomstekta och inte kladdiga. Jag brukar även lägga upp dem på galler när de svalnar då havren i pannkakorna suger åt sig mer vatten än tex vetemjöl.

Jag brukar servera med tinade bär och Walden Farms sockerfria sirap, men det kan man ju variera hur mycket man vill…

%d bloggare gillar detta: